Burnout

Drama 1 t. 53 min. 15 år
Burnout
Burnout
Siste film i regissør Nour-Eddine Lakhmaris Casablanca-triologi

Burnout er den siste filmen i regissør Nour-Eddine Lakhmaris Casablanca-trilogi . Filmen er forskjellig fra Casanegra (2009) og Zero (2012) i både stil og format, men det alle har til felles, er den kontrastrike storbyen Casablanca, som på mange måter representerer et slags mini Marokko. I Burnout fortsetter Lakhmari sin realistiske skildring av metropolen og tar opp en rekke viktige sosiale problemer som pedofili, ungdomskriminalitet, voldtekt, barnearbeid, abort, prostitusjon, impotens, ensomhet og utbrenthet.

Historien flettes sammen av tre hovedkarakterer fra forskjellige deler av klassesamfunnet og skildrer deres kamp for å overleve i sin sosiale, økonomiske og kulturelle situasjon.

Gjennom disse parallelle historiene viser Lakhmari hvordan befolkningen i Marokko lever i totalt separate verdener, men at det likevel er store likheter blant de forskjellige miljøene når barrierene mellom dem brytes. Kanskje er det nettopp et atypisk møte, som kan bidra til å forandre et utbrent hjerte?

Regi:
Nour-Eddine Lakhmari
Språk:
arabisk/fransk
Skuespillere:
Ilyass El Jihani
Sarah Perles
Anas El Baz
Morjana Alaoui
Badr Bouaiche
Driss Roukhe
Karim Saidi
Mohammed Khiyari
Faty El Jaouhari
Taoufik Hazeb
Sjanger:
Drama
Spilletid:
1 t. 53 min.
Nasjonalitet:
Norge / Marokko
Aldersgrense med begrunnelse:
15 år
Filmen inneholder enkelte voldshandlinger og skildringer av seksuelle overgrep. Den får derfor aldersgrense 15 år.
Produksjonsselskap:
NEL FILMS, Filmhuset, Icflix, Tualma