First Cow

Drama 2 t. 2 min. Tillatt for alle
First Cow FC_02938_R (1).jpg
First Cow
"Et mesterverk! First Cow må ses på kino!" - Montages

Oregon, 1820-tallet: Den omreisende kokken Cookie og den ambisiøse kineseren King-Lu møtes ved en tilfeldighet under gullrushet, og før de vet ord av det har de både et usvikelig vennskap og en uslåelig forretningsplan: Med melk stjålet fra den første – og eneste – kuen i Oregon starter de produksjon av bakervarer som kan måle seg med det beste fra Europa. Kakene er en umiddelbar suksess, men etter hvert som ryktene om de himmelske munnfullene sprer seg, blir det vanskelig å holde de nattlige melketyveriene skjult for kuens rike og mektige eier.

Kelly Reichardt er en av vår tids mest særpregede og unike amerikanske filmskapere, og har viet sin karriere til å skildre livet i det nordvestre USA. FIRST COW er ikke bare en varm og dypt humanistisk skildring av et usannsynlig vennskap mellom to outsidere i en tid da det moderne USA begynte å ta form – den er også en av de mest kritikerroste filmene på lenge. Gå ikke glipp av denne lune, intelligente og usedvanlig sjarmerende perlen av en film fra regissøren av MEEK’S CUTOFF og CERTAIN WOMEN.

---

During the goldrush of the 1820’s, two outsiders strike up a friendship and a business plan: Using stolen milk from the only cow in the Oregon Territory, they start producing cakes that match the finest treats of the civilized world. With the cakes a runaway success, their only problem is keeping the nightly milk heists a secret. With the uniquely charming and universally critically acclaimed FIRST COW, Kelly Reichardt (MEEK’S CUTOFF, CERTAIN WOMEN) returns with another warm and nuanced tale of life in the Pacific Northwest.

Originaltittel:
First Cow
Regi:
Kelly Reichardt
Språk:
engelsk
Produksjonsår:
2019
Skuespillere:
John Magaro
Orion Lee
Toby Jones
Scott Shepherd
Gary Farmer
Sjanger:
Drama
Spilletid:
2 t. 2 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å virke skadelig på de yngste.