Dune: Part One

Eventyr / Drama / Sci-Fi2 t. 35 min.12 år
Bilde fra 'Dune: Part One'Plakat for 'Dune: Part One'

Forestillinger

Henter forestillinger

Dune forteller historien om Paul Atreides, en ung mann som må reise til den farligste planeten i universet for å sikre fremtiden til familien og folket sitt.

En mytisk og følelsesladet heltereise. DUNE forteller historien om Paul Atreides, en ung mann begavet med mystiske evner og profetiske visjoner og forutbestemt til å bli leder for å gjenopprette freden blant de stridende adelsfamiliene som i generasjoner har kjempet om makten for å kontrollere verdens mest dyrebare ressurs - et verdifullt krydder som kan forlenge livet. Når ondskapsfulle krefter eksploderer i konflikt om eneretten til tilgangen på krydderet, må Paul overkomme farer og ondsinnede planer mot ham for å sikre fremtiden for familien og folket hans. Han må våge seg inn i en verden der bare de som kan overvinne frykten, vil overleve.

Premiere:
15.09.2021
Originaltittel:
Dune
Regi:
Denis Villeneuve
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Rebecca Ferguson, Timothée Chalamet, Zendaya, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Jason Momoa, Javier Bardem
Sjanger:
Eventyr / Drama / Sci-Fi
Spilletid:
2 t. 35 min.
Nasjonalitet:
USA
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har partier med kamphandlinger og intense action-scener. I tillegg har den enkelte draps- og voldsskildringer. Da disse foregår i et ikke-realistisk science fiction-univers, får filmen 12-årsgrense.