Love Actually

Romantikk2 t. 14 min.
Bilde fra 'Love Actually'Plakat for 'Love Actually'

Forestillinger

Henter forestillinger

Alle sier at vi lever i en verden full av hat og grådighet - men jeg ser det ikke sånn. For meg ser det ut som Kjærligheten er overalt.

Kjærligheten skaper latter, knuser hjerter, og tvinger frem forpliktelser og valg. Den løfter sinnet samtidig som den bringer med seg risiko. Den kan være ekstatisk, eksepsjonell, uventet, uvelkommen, ubeleilig, uforklarlig, uelegant, uforlignelig. Kjærligheten er faktisk overalt.

Statsministeren (Hugh Grant) faller hodestups for en av sine ansatte (Martine McCutcheon) øyeblikket etter at han inntar Downing Street 10. En forfatter (Colin Firth)"rømmer" til Syd-Frankrike for å lege sitt knuste hjerte, og finner Kjærligheten i en innsjø. En trygt gift kvinne (Emma Thompson) mistenker at ektemannen (Alan Rickman) er i ferd med å gli fra henne. En nygift kvinne (Keira Knightley) feiltolker signalene hun får fra brudgommens beste venn. En skolegutt forsøker å vinne oppmerksomhet hos den mest uoppnåelige jenta på skolen. En enkemann og stefar (Liam Neeson) forsøker å bli kjent påny med sønnen som plutselig ble en fremmed. En kontorsjef (Laura Linney) forsøker å gjøre noe med avstandsforelsken på kontoret. Og en aldrende rockestjerne (Bill Nighy) som har "sett det meste" håper på et comeback sent i karriéren.

Kjærligheten stikker kjepper i hjulene for dem alle. I London, på julaften, vikles alle disse menneskenes skjebner sammen - igjen og igjen og igjen - med romantiske, morsomme og bittersøte konsekvenser for alle de som er heldige (eller uheldige) nok til å være forhekset av Kjærligheten.

Premiere:
21.11.2003
Regi:
Richard Curtis
Språk:
Engelsk
Produksjonsår:
2003
Skuespillere:
Martin Freeman, Alan Rickman, Emma Thompson, Chiwetel Ejiofor, Liam Neeson, Hugh Grant, Bill Nighy, Keira Knightley, Billy Bob Thornton, Rowan Atkinson, Elisha Cuthbert, Olivia Olson, Claudia Schiffer, Denise Richards, Colin Firth, Laura Linney
Sjanger:
Romantikk
Spilletid:
2 t. 14 min.
Nasjonalitet:
USA
Produksjonsselskap:
Universal, Working Title