Smaken av Toscana

Familiefilm 1 t. 31 min. Tillatt for alle
Smaken av Toscana
Smaken av Toscana
Drøm deg vekk til Italiensk sommer med denne varme og flotte filmen "Smaken av Toscana".

Francesco Falaschis nydelige komedie tar oss på en kulinarisk biltur til Toscana, som kulminerer i en konkurranse for unge kokker. Arturo (Vinicio Marchioni) er en av Italias anerkjente kjøkkensjefer med et noe «mindre» sinnshåndteringsproblem. Etter et kort opphold i fengsel blir han tilbudt og utfører samfunnstjeneste på en skole for tenåringer med Asperger.

Hans studenter er ivrige etter å lære, spesielt Guido (Luigi Fedele), en ung mann som husker hver eneste ingrediens i hver oppskrift. I begynnelsen så ser Arturo på Guido som en stor forpliktelse, men guttens entusiasme for mat tenner fort gnisten på sin mentor. Arturo forsinker derfor sin flytting til Milano for å lage mat i en elegant restaurant når muligheten oppstår, for heller å følge Guido til konkurransen i Toscanas hovedstad.
Overraskende nok så er det et faktum at juryens president er Daniel Marinari (Nicola Siri), Arturo's ex-samarbeidspartner og mannen Arturo anser som ansvarlig for sine tidligere problemer som førte han i fengsel. Mens Arturo konfronterer sin fortid og Guido står overfor konkurransepresset, utvikler de et oppriktige godt vennskap som gjør at de begge føler på sine verdier.

Premiere:
18.01.2019
Originaltittel:
Quanto basta
Regi:
Francesco Falaschi
Språk:
italiensk
Produksjonsår:
2018
Skuespillere:
Vinicio Marchioni
Valeria Solarino
Luigi Fedele
Nicola Siri
Mirko Frezza
Benedetta Porcaroli
Gianfranco Gallo
Alessandro Haber
Sjanger:
Familiefilm
Spilletid:
1 t. 31 min.
Nasjonalitet:
Italia
Aldersgrense med begrunnelse:
Tillatt for alle
Denne filmen inneholder ingen scener som antas å kunne virke skadelig på de yngste, og den blir derfor tillatt for alle.