Dianas bryllup

Komedie 1 t. 37 min. 12 år
Dianas bryllup Pål Sverre Hagen og Marie Blokhus i Dianas bryllup
Dianas bryllup DB_Kritikker_A4.jpg
En komedie om kjærlighet og andre katastrofer.

Komedien Dianas bryllup er en høylytt hyllest til de som hiver seg hodeløst inn i kjærligheten. Om to som aldri slutter å elske hverandre, selv om de i perioder ikke tåler trynet på hverandre.

Det er 29. juli 1981. Lady Diana Spencer går ned kirkegulvet sammen med Prins Charles i ærverdige St. Pauls katedral i London. Samme dag står også et annet bryllup, i kantina til Borregaard Industrier. Der er det bryllupsfest for det nygifte paret Liv og Terje. I barnevogna ligger deres nyfødte datter Diana, som skal se mye rart i årene som kommer.
Liv og Terjes heisatur av et ekteskap blir observert fra sidelinja av Diana, helt fra hun er baby til hun flytter hjemmefra. Alt hun kan se er verdens verste foreldre som på ingen måte gjør så godt de kan. Når det så 30 år senere skal stå enda et bryllup, og det er Diana som skal gifte seg på et gods i Sverige, står nervene i høyspenn. Og verre skal det bli.

Premiere:
11.09.2020
Originaltittel:
Dianas bryllup
Regi:
Charlotte Blom
Språk:
norsk
Produksjonsår:
2020
Skuespillere:
Marie Blokhus
Pål Sverre Hagen
Olav Waastad
Jannike Kruse
Ine Willman
Nader Khademi
Sjanger:
Komedie
Spilletid:
1 t. 37 min.
Nasjonalitet:
Norge
Aldersgrense med begrunnelse:
12 år
Denne filmen har enkelte partier med utrygg stemning, følelsesutbrudd og skildringer av samlivskonflikter som antas å kunne virke urovekkende på 9-åringer. Filmen får derfor aldersgrense 12 år.
Produksjonsselskap:
Maipo